Weerbaarheid is het vermogen om jezelf en anderen met het nodige respect te behandelen en met zelfvertrouwen de wereld in te gaan. Het gaat hierbij om een positief zelfbeeld. Wetend hoe jij je eigen grenzen aan geeft, hoe je voor jezelf en anderen opkomt en dit ook uitstraalt. Niemand is perfect en dat hoeft ook niet, maar iedereen mag wel trots zijn op hoe hij/zij is.

 

Persoonlijke groei

Helaas is dit niet voor iedereen zo vanzelfsprekend, velen voelen zich kwetsbaar en onzeker. Je gevoel straal je uit en dit pakt de buitenwereld op. Straal je een onzeker gevoel uit, dan is de kans groter dat je eventueel te maken krijgt met ongewenste situaties die voor jezelf niet prettig zijn. Het doel van de cursussen is om het zelfvertrouwen en zelfbeeld te vergroten, dit wordt gedaan door verschillende mentaal/fysieke oefeningen. Oefeningen die aan bod komen hebben betrekking op houding, uitstraling, ademhaling en een klein stukje zelfverdediging. De cursus wordt altijd op maat gemaakt, niemand is immers hetzelfde. Tijdens de cursus worden de cursisten geobserveerd en hierop worden de trainingen steeds aangepast. De cursus bestaat uit 8 trainingsuren, met maximaal 12 cursisten. Jongens en meisjes worden zoveel mogelijk apart gehouden.

Voor wie zijn de trainingen geschikt?

Eigenlijk voor iedereen, de trainingen worden op maat gemaakt. Zo starten we ieder jaar een weerbaarheidstraining voor kinderen vanaf 11 jaar. Dit zorgt er voor dat wanneer zij bijvoorbeeld naar de middelbare school gaan, zij sterk in hun schoenen staan. Ook zijn er mogelijkheden voor jongeren met gedragsproblemen. Zij leren om te gaan met hun eigen en andermans agressie. Zo krijgen zij handvatten aangereikt om met minder moeite door het leven te gaan. Verder is de training geschikt voor:

  • Jongeren met lichtverstandelijke beperking
  • Ouderen/senioren
  • Beroepsgroepen

Resultaat

Na afloop van de training zien wij meestal dat mensen weggaan met een beter zelfbeeld. Dat houdt in dat zij meer zelfvertrouwen hebben gekregen. Dit komt omdat ze bewuster zijn geworden van hun eigen grenzen en deze durven aan te geven. Tevens brengen wij ze methodes bij waarmee zij conflicten kunnen oplossen of ontwijken. Zo zullen zij daadkrachtig reageren en geweld mijden. Mocht het ooit toch zo ver komen, dan hebben ze toch nog een stukje zelfverdediging mee gekregen.

Interesse?

Weerbaarheid geeft jou de mogelijkheid om als persoon te groeien. Persoonlijke groei zorgt er uiteindelijk voor dat je beter in je vel zit en dat je makkelijker met de dagelijkse dingen om kan gaan. Heb jij interesse in deze training? Neem dan contact op met ons en dan kijken we samen naar de mogelijkheden.