Over mij

 

80

Leden

1

Dojo

077

Sevenum

60

vanaf

Het gezicht achter Pauwels Sport

Mijn naam is Chris Pauwels en ik ben sinds jaar en dag bezig met sport, van kleins af aan was het voor mij al duidelijk dat ik hier iets mee wou doen. Vroeger via voetbal, mountainbiken en tafeltennis ben ik terecht gekomen bij vecht- en verdedigingssporten. Op 14-jarige leeftijd ben ik begonnen met de Indonesische zelfverdedigingskunst Pencak Silat en een jaar later ben ik hiernaast ook gaan kickboksen. Voor mij werd toen al snel duidelijk dat hierin mijn grote passies lagen. In de beginjaren met trainen in deze sporten, merkte ik dat dit mij ook door moeilijkere periodes in mijn leven kon leiden, waarin sport een goede uitlaatklep was en een zeer positieve uitwerking had op mijn fysieke maar ook mijn mentale welzijn. Met veel dank ook aan de trainers die ik in deze tijd gehad heb.

Na de middelbare school heb ik een korte uitstap gemaakt in de metaalbewerking, maar toch begon de sport steeds harder aan mij te trekken. In 2007 ben ik op 18-jarige leeftijd voor het eerst in Indonesië geweest voor een trainingsstage/reis van twee maanden.

Bij terugkomst ben ik begonnen aan de opleiding sport en bewegen te ROC Eindhoven.

Vanaf het begin was mijn doel om ooit mijn eigen sportschool te runnen, om zo mijn passie met velen te kunnen delen.

In mijn opleidingstijd heb ik verschillende stages gehad in de fitness en daar ben ik begonnen met groepstrainingen geven. Zo merkte ik dat ik in een sportomgeving het best tot mijn recht kwam en dat ook mijn interesse voor andere sporten groeide.

Na verschillende malen in Indonesië te zijn geweest voor diverse trainingen in onze Pencak Silat stijl, ben ik hierin in Indonesië ingewijd wat mij bevoegd maakt om les te geven in deze specifieke stijl en heb ik de hoogste band behaald.

Daarna ben ik gestart met de opleiding docent gevaarsbeheersing, in deze opleiding leer je o.a. gevaarsbeheersings- en weerbaarheidstrainingen geven aan allerlei doelgroepen.

Naast de Pencak Silat ben ik altijd blijven kickboksen en heb ik hierin een aantal wedstrijden gedaan voor de ervaring, maar ik merkte dat hier niet mijn grootste uitdaging lag. Het trainen op zich en de workout die kickboksen met zich meebrengt spreekt mij het allermeest aan, vandaar dat er bij mij ook recreatief getraind wordt. Ik gaf al vroeg kickboks training aan een kleine groep vrienden, daarnaast ben ik blijven trainen bij verschillende trainers om me verder te blijven ontwikkelen. Het lesgeven en mensen de technieken aanleren geeft mijn een enorme voldoening en ik vind het uitdagend om altijd weer nieuwe lessen te geven zodat het uitdagend blijft.

Kickboksen is voor mij een prachtige sport waarbij alles in het lichaam getraind wordt, fysiek en mentaal.

Ondertussen ben ik in mijn vrije tijd ook veel bezig met wielrennen en mountainbiken, op deze manier blijf ik mijn andere passies in de sport verbreden en blijf ik fit.

Graag verwelkom ik je in een van mijn trainingen.

Met sportieve groet,

Chris Pauwels

 

Trainingencontact